Handikappspel, eller ”handicap betting” som det också kallas, är en typ av satsning som ger ett försprång eller en nackdel till ett av lagen eller spelarna för att jämna ut oddsen. Denna typ av spel används ofta i sportevenemang där en av sidorna är mycket favoriserad över den andra. Målet med handikappspel är att erbjuda ett mer lockande bet med jämnare odds.

nybörjare på betting

Hur handikappspel fungerar

Vid handikappspel ges ett lag eller en spelare ett virtuellt försprång eller en nackdel. Detta handikapp representeras vanligtvis av ett heltal eller ett halvt tal. Det finns två huvudtyper av handikappspel: asiatiskt handikapp och europeiskt handikapp.

  • Asiatiskt handikapp: Här erbjuds spelsätt som tar bort möjligheten till ett oavgjort resultat, vilket gör att man antingen vinner eller förlorar sitt bet. Om en satsning placeras på ett lag med ett handikapp på -1,5, skulle detta lag behöva vinna med minst två mål för att bettet ska vara framgångsrikt.
  • Europeiskt handikapp: Till skillnad från det asiatiska handikappet, kan det europeiska handikappet resultera i tre möjliga utfall: hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Om du satsar på ett lag med ett handikapp på -1 och matchen slutar med en vinst med bara ett mål för ditt lag, skulle resultatet med handikappet räknas som oavgjort.

Exempel på handikappspel

Låt oss säga att FC Barcelona spelar mot ett mindre känt lag, FC Underdog. Ett vanligt odds utan handikapp kan vara mycket lågt på Barcelona på grund av att de är stora favoriter. För att göra spelandet mer attraktivt kan en bookmaker erbjuda ett handikapp.

Om FC Barcelona ges ett handikapp på -2, måste de vinna med mer än två mål för att de som satsat på dem ska vinna sitt bet. Om slutresultatet är 3-0 till Barcelona, ​​och du har satsat på dem med det handikappet, skulle du vinna ditt bet eftersom de vann med ett överskott på 3 mål. Men om resultatet skulle vara 2-0 skulle satsningen vara förlorad, eftersom de bara vann med två mål.

Hoppas att detta ger en klarare bild av vad handikappspel är och hur det fungerar. Det ger en extra dimension till spelandet och kan göra det mer spännande och utmanande.

Att förstå handikappspel är inte komplicerat

Många tror att handikappspel kan verka komplicerat vid första anblicken, särskilt med tanke på de olika typer av handikapp och siffrorna som visas. Men när man granskar det noggrant är det ganska rakt på sak. Grundidén är alltid densamma: att jämna ut spelfältet mellan två ojämnt matchade sidor.

Djupdykning i olika handikapptyper

  1. Asiatiskt handikapp: Som tidigare nämnts är asiatiskt handikapp ett av de mest populära spelsätten när det gäller handikappspel. Det ger bättre chanser till återbetalning eftersom det eliminerar oavgjorda resultat. Här är några vanliga typer av asiatiska handikapp:
  1. 0 Handikapp: Detta är i grunden en ”draw no bet”, vilket innebär att om matchen slutar oavgjort får du tillbaka dina pengar.
  2. 0,5 Handikapp: Om du satsar på ett lag med +0,5 handikapp, vinner du om ditt lag vinner eller om matchen slutar oavgjort.
  3. 1,5 Handikapp: Om du satsar på ett lag med -1,5 handikapp, måste de vinna med minst två mål för att du ska vinna ditt bet.
  1. Europeiska handikapp: Till skillnad från det asiatiska handikappet, har det europeiska handikappet fasta handikapp, som +1, +2, etc., och erbjuder tre möjliga utfall.
  2. 3-vägs handikapp: Denna typ av satsning erbjuder tre möjliga utfall: hemmavinst, oavgjort eller bortavinst, men till skillnad från det europeiska handikappet är detta vanligtvis baserat på målskillnaden snarare än en fast handikapp.
  3. Totalt handikapp: Här satsar man inte på vilket lag som vinner, utan snarare på den totala poängen eller målen som görs under matchen, med hänsyn till ett specificerat handikapp.

För att lyckas med handikappspel krävs en djupare förståelse av sporten du satsar på, samt att du är uppmärksam på formen hos de lagen eller spelarna som är involverade. Men med rätt insikt och lite övning kan det bli en mycket givande form av satsning.

/Bettingsite.se