Flera bettingspel

Förutom att betting-momentet förekommer i ett flertal av de kända casinospelen, samt att du kan spela på sport av olika slag så finns det flera andra områden där du kan vinna pengar på dina gissningar.

En typ av betting som är mycket populär på flera platser i världen och däribland Sverige är kapplöpning. Här gäller det att gissa vilket ekipage i ett lopp som man tror kommer att komma först i mål. Den här speltypen finns utav flera olika slag och den som är vanligast här hemma är trav. Ansvarig för all travverksamhet i Sverige har ATG, som även erbjuder ett flertal olika spel där du kan vinna pengar på dina gissningar. Bland annat kan du spela på vilken häst du tror kommer att vinna ett speciellt lopp eller till och med pricka in korrekt topp-3. Sporten går att spela på näst intill alla dagar på året, då det ständigt pågår något slags lopp. För att lyckas bra när det kommer till att spela på trav gäller det att du är någorlunda insatt i det hela, så att du kan ah koll på hur stora vinstchanser de olika ekipagen har.

För den som inte vill behöva sätta sig in allt för mycket i ämnet som de ska spela på finns det ett antal bra alternativ. Till exempel kan du satsa pengar på om det kommer att regna på midsommar eller ej. Att göra en gissning gällande detta är inte så svårt och det kräver inga specifika förkunskaper för att du ska lyckas bättre. Likaså kan du satsa pengar på när den första snön kommer att falla, samt om det kommer att snöa på julafton eller ej. Här kan en ren gissning med lite tur ge dig vinst.

Idag finns det en mängd olika tv-program där personer tävlar mot varandra i allt ifrån sång till matlagning, där man slutligen ska få fram en vinnare. Bland de som tittar brukar de flesta ha en personlig favorit som de tror kommer att vinna det hela. Detta har en del spelbolag snappat upp och erbjuder då möjligheten att satsa pengar på de olika deltagarna. Hur oddsen ser ut är väldigt olika och hänger ofta ihop med vad som skrivs i media, samt hur deltagaren presterar i tävlingen. En tävling som många väljer att satsa pengar på är Melodifestivalen och här kan man i många fall redan spela på de olika bidragen innan man har hört dem. Då baseras oddsen ofta på hur välkänd artisten är, men när vi väl fått höra bidragen kan oddsen förändras totalt.