AIK på väg mot milleniets andra Allsvenskanvinst

Med tio matcher kvar att spela i Allsvenskan leder AIK med hela fem poäng över tvåan Hammarby IF, som i sin tur ligger fyra poäng över IFK Norrköping. Efter 20 matcher är Rikard Norlings lag fortfarande obesegrade, med fjorton vinster och sex oavgjorda möten. De kan också stoltsera med det bästa defensiva resultatet hittills, eftersom de bara släppt in elva mål totalt. Efter åtta vinster i rad, varav de fem senaste spelades utan att släppa in ett enda mål, är förhoppningarna stora. De kommande två veckorna ser dock ut att bli tuffa, för den 16 september är det dags att möta treorna Norrköping. Helgen efter det väntar Hammarby, som utan tvekan vill göra allt de kan för att klättra upp från andra plats.

Enligt bettingsajten Betfair är AIK favorittippade inför söndagens möte på Östgötaporten för dem som satsa på fotboll.

Anfallaren Henok Goitom har hittills gjort tio mål under säsongen, och har god chans att hjälpa Gnaget nå sin första Allsvenskanvinst sedan 2009. Det året blev de till och med dubbla vinnare, men det är också milleniets enda AIK-segrar hittills. För Norrköpings del försvann hoppet om en fjortonde ligatitel i slutet av augusti, när matchen mot bottenlaget Trelleborg slutade 1 – 1 och resulterade i att Norrköping hamnade hela nio poäng efter det ledande laget.

Om Norrköping vinner i helgen skulle det utan tvekan innebära ett visst hopp för Hammarby, som ger allt de har för att kamma hem sin andra Allsvenskanvinst.

Har du koll på Allsvenskan? Gör i så fall vårt quiz, och se hur mycket du egentligen vet!